Bli speider

Speideren er vennskap, mestring og friluftsliv. Du får oppleve mye moro sammen med andre som liker å være ute i naturen året rundt. I speideren gjør vi det meste, alt fra å tenne bål, padle kano og bygge trehytte, til å lage video, klatre i trær og dra på leir i Norge eller utlandet.

I Langhus speidergruppe er vi inndelt i 4 enheter: bevere (1.-2. klasse), flokken (3.-4. klasse), troppen (5.-10. klasse) og rovere (16-25 år).

Gå til innmeldingsskjema

Hva er speiding?

Friluftsliv og vennskap

Speidere synes det er kjedelig å bare være inne – det er ute vi får oppleve spennende ting! Hos oss kan du være med å oppleve spenningen når noen forteller en skummel historie rundt leirbålet, eller padle kano i elver og stryk i mohikanernes fotspor. Som speider får du utfordringer, opplevelser og venner for livet.

Å ta ansvar

Som speider lærer du å løse spennende oppgaver i samarbeid med andre. Det er du selv som har ansvar for å ha det gøy – og det blir det. De voksne er der for å hjelpe dere på rett spor. Det er derfor speideren utvikler ledere som tør å ta ansvar i samfunnet.

Vi utvikler personligheter

Speideren er ikke en aktivitetsklubb. Aktivitetene gjør vi for å nå et mål og for å tilegne oss kunnskap og ferdigheter. Målet vårt er å utvikle selvstendige og ansvarsbevisste unge mennesker som tar ansvar for seg selv og omgivelsene rundt. Praktiske ferdigheter man tilegner seg gjennom speidertiden, bevisst eller ubevisst, blir ofte sittende og kommer til nytte senere. Det kan være livreddende førstehjelp, bruk av kart og kompass, surringer eller det å klare seg ute i naturen. I speideren får en prøve og feile i trygge omgivelser, sånn at en blir trygger på seg selv.

Et allsidig tilbud

Speiding er kanskje det mest allsidige tilbudet til barn og unge, og gir samtidig meningsfylte aktiviteter. Speiderbevegelsen er med på å utvikle hele mennesket. Et menneske med allsidige praktiske ferdigheter, et menneske som tar vare på andre og som lærer å ta ansvar. Speiderarbeidet bidrar til å utvikle personligheten i vid forstand.

Historie

Det var Lord Robert Baden-Powell som startet speiderarbeidet i England for 100 år siden. Den første leiren fant sted i 1907, og i 2007 markeres 100 års jubileet med blant annet en verdensspeiderleir i England der det er ventet 40 000 speidere. Det er til sammen ca. 37 millioner speidere rundt i verden i dag.

I Norge har vi to speiderforbund som til sammen består av 28 000 speidere. Norges KFUK-KFUM-speidere (ca. 10 000 medl.) og Norges speiderforbund (ca. 18 000 medl.). De to forbundene samarbeider på flere områder og speidingen er i mange tilfeller lik for KFUK-KFUM-speidere og NSF-speidere.

På Langhus tilhører vi Norges speiderforbund (NSF).
Du finner mer informasjon om å bli speider på blispeider.no

Innmeldingsskjema